top of page
Ovaal.png

Stichting Together We Rise

The Safe Space Club is een initiatief van Stichting Together We Rise (TWR). TWR is opgericht door Sara Alaoui. Als slachtoffer van seksueel geweld liep Sara tijdens haar verwerkingsproces tegen allerlei problemen aan. Ze kon niet de hulp vinden waar ze behoefte aan had. Dit moest anders. “De meeste organisaties voelen kil, professioneel en afstandelijk aan,” zegt Sara. “Terwijl je na seksueel geweld juist opzoek bent naar een warm bad, een plek waar je erkenning en herkenning vindt en waar je hartelijk wordt opgevangen. Er is zoveel onwetendheid over seksueel misbruik, grenzen stellen en het verwerkingsproces. Als ervaringsdeskundige wil ik, door mijn kennis te delen, voorkomen dat anderen hetzelfde zware pad moeten bewandelen.”

TWR streeft ernaar om het taboe rondom seks en seksueel geweld te doorbreken. TWR wil aandacht vragen voor de complexiteit rondom het verwerken van seksueel geweld.  

TWR werkt samen met verschillende organisaties, zoals: Gemeente Amsterdam, Centrum Seksueel Geweld, Het Rode Kruis, GGD Amsterdam, Steunpunt Seksueel Geweld, SportsGen en verschillende jongerenorganisaties.

TWR biedt met hun initiatief The Safe Space Club (individuele) begeleiding, training en workshops op het gebied van seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld. TWR richt zich op:
•   het begeleiden en ondersteunen van slachtoffers in de periode tussen het misbruik en de psychologische hulp;
•   het doorbreken van culturele taboes rondom seks en seksueel misbruik.

 

Missie

Alle vrouwen vanaf 18 jaar met een trauma op het gebied van seksueel geweld steun, begeleiding, erkenning en herkenning bieden tijdens hun verwerkingstraject. TWR biedt via begeleidingstrajecten dé oplossing voor de lange wachtlijsten bij de GGZ. Lotgenoten die op de wachtlijst staan voor traumatherapie ervaren deze wachtperiode als eenzaam, heftig en vooral ondragelijk. Dit komt voornamelijk doordat zij nergens terecht kunnen voor tussentijdse hulp. TWR voorziet in deze behoefte door deze vrouwen de herkenning, begeleiding en steun te geven die zij nodig hebben en geeft hun de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier inzicht te krijgen in zichzelf en hun trauma.

Visie

We gaan voor een samenleving waar er minder taboe en schaamte rust op het onderwerp seksualiteit. Waar er aan elke keukentafel een open gesprek gevoerd kan worden over de impact van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Een samenleving waar elk slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag op een laagdrempelige manier informatie kan vergaren en onvoorwaardelijke tussentijdse begeleiding ontvangt.

Werkwijze

TWR biedt door middel van The Safe Space Care Project (individueel of in groepsvorm) deze vrouwen de herkenning, begeleiding en steun die zij nodig hebben en geeft hun de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier inzicht te krijgen in zichzelf en hun trauma. Een ander belangrijk onderdeel van dit programma is dat het de vrouwen klaarstoomt voor traumatherapie. Zij krijgen tijdens het programma inzichten en tools die zij nodig hebben om een dergelijk traject aan te kunnen. Daarnaast bouwen zij samen met de andere deelnemers aan een steungroep waar zij ook na het programma terecht kunnen voor hulp.


The Safe Space Care Project bestaat uit acht (gezamenlijke) bijeenkomsten en acht uur één op één begeleiding gedurende acht maanden. Het doel is om maandelijks bij elkaar te komen en informatie en kennis met elkaar te delen wat de slachtoffers in staat moet stellen om leiding te nemen over hun eigen verwerkingsproces. Daarnaast heeft iedere deelnemer één uur per maand beschikbaar voor persoonlijke begeleiding die zij naar eigen behoefte kunnen vormgeven. De deelnemers hebben een in totaal de keuze uit twaalf workshops. Tijdens de intakegesprekken wordt bepaald welke acht workshops het beste passen bij de groep/individu en hun behoefte.

Doneren

TWR is volledig afhankelijk van donaties en steun van particulieren, sponsoren, organisaties en instellingen. We kunnen jouw steun hard gebruiken. Je kunt een donatie overmaken naar onze bankrekening NL35 INGB 0006514686, ten name van Stichting Together We Rise, onder vermelding van ‘donatie’.

Bestuur

Het bestuur van TWR zorgt ervoor dat de stichting haar doelstelling kan halen. De bestuursleden brengen hun kennis in. Het bestuur maakt (tot nu toe) het beleid, verwerft middelen en begeleidt vrijwilligers bij het uitvoeren van hun activiteiten. In de overgang naar een meer professionele organisatie nemen zij steeds meer een toezichthoudende rol in. Hieronder onze huidige bestuursleden:


•  Voorzitter & Penningmeester: Jordy Dekker
•  Secretaris: Sarah Gobel
•  Bestuurslid: Lise Knaapen

Ambassadeurs

Ambassadeurs zijn belangrijk voor het genereren van aandacht voor onze programma’s. Samen met onze ambassadeurs proberen we onze stichting onder de aandacht van lotgenoten en sponsoren te brengen.


 

bottom of page