top of page

Filmproject: Zoë

Filmproject Zoë: De Film

Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is dat er zowel bij slachtoffers als bij hulpverleners meer bewustwording ontstaat rondom seksueel geweld. Er is namelijk nog zo veel mogelijk, zowel voor slachtoffers als voor instanties. Daarom werken we momenteel keihard aan het filmproject Zoë. Dit doen we samen met De Gemeente Amsterdam, de zedenpolitie, Slachtofferhulp Nederland en Centrum Seksueel Geweld. 

Zoë is een interactieve speelfilm waarin de kijker door middel van storytelling wordt meegenomen in het leven van Zoë, een negentienjarig meisje met een kleurrijk leven in Amsterdam dat seksueel geweld meemaakt. Waar loopt ze tegenaan na deze ervaring en voor welke keuzes komt ze te staan? Met welke instanties heeft ze contact, en hoe verloopt dat? Wat kunnen zij daadwerkelijk voor haar betekenen? 

We zijn gestart met draaien en hebben nu 4 draaidagen gehad. We hebben nog minstens 7 draaidagen te gaan, maar hebben helaas recent een grote financiële tegenslag gehad. We zijn momenteel hard op zoek naar de (financiële) middelen waarmee we dit project kunnen doorzetten – alle hulp, klein of groot, is welkom.

Filmproject Zoë: De App

Naast de film ontwikkelen we ook een app waar je de film in zijn geheel of in fragmenten kunt kijken, bijvoorbeeld als je vooral benieuwd bent hoe het aangifteproces verloopt.

 

De app kan ook een op maat gemaakte to do list voor jou genereren op basis van een korte vragenlijst als je seksueel geweld hebt meegemaakt. Je ziet welke stappen je kunt nemen en wordt ook direct naar de bijbehorende beelden uit de film geleid, zodat je van te voren weet wat je te wachten staat. Dit alles om bij slachtoffers de angst en onzekerheid weg te nemen, de drempel tot actie te verlagen en verwachtingen te managen. 

 

Zie de app als een one stop shop waar je alle informatie vindt rondom verwerking, maar waar je ook concreet zaken kunt regelen zoals contact leggen met een slachtofferadvocaat of chatten met verschillende instanties wanneer je meer vragen hebt. 

Hoe jij ons kan helpen

De visie voor de film en de app is haarscherp voor ons. Wij zoeken alleen nog naar de (financiële) middelen om het project door te kunnen zetten. Alle hulp is welkom!

Je kunt een donatie overmaken naar onze bankrekening NL35 INGB 0006514686, ten name van Stichting Together We Rise, onder vermelding van ‘film’. Je kan ook doneren door het donatieformulier in te vullen. 

Doneer je een bedrag dat groter is dan 2500 euro? Dan nemen we je mee in de filmcredits. De film en app kunnen letterlijk van levensbelang zijn voor slachtoffers. Geloof jij er net zo in als wij doen?

We zijn je dankbaar. Samen werken we aan een veiligere wereld voor iedereen.

The Safe Space Club is powered by Stichting Together We Rise. De Stichting is ANBI-geregistreerd. Donaties zijn dus fiscaal aftrekbaar. Neem contact op voor meer informatie.

Donatie
bottom of page