top of page
Ovaal.png

THE 
SAFE
SPACE

CARE
.

Hoe wij je kunnen helpen.
 

Misschien geloof je het nu nog niet: maar je kunt jouw ervaring met seksueel geweld een plek geven. Je kunt je weer beter voelen. Zet de eerste stap naar hulp vandaag nog.
 
Het maakt niet uit welke vorm van seksueel geweld of grensoverschrijdend gedrag je hebt meegemaakt. Je hoeft niets uit te leggen. Misschien schaam je je, misschien voel je je schuldig, bang of verdrietig. Wij begrijpen je. Alleen jouw  gevoel telt. Ook jij bent welkom bij The Safe Space Club.

Je kunt ons snel bereiken via chat, WhatsApp, of stuur ons een Instagram DM.

 

Je krijgt altijd binnen 4 uur (overdag) een reactie van een van onze ervaringsdeskundigen: van iemand die zelf ooit ook seksueel geweld heeft meegemaakt. Van iemand die jou echt begrijpt en die je verder kan helpen.

 


 

  • Instagram - White Circle
  • Whatsapp

The Safe Space Club. De ervaringen.

“Dit was mijn eerste stap naar hulp. Ik heb me geen enkel moment alleen gevoeld. Je doet dit echt samen. The Safe Space Club zit in mijn hart.”

The Care Project
 

Veel slachtoffers van seksueel geweld vinden het een grote stap om in therapie te gaan. Ze zien er tegenop. Er zijn ook vrouwen die liever vandaag beginnen met therapie dan morgen. Dat kan vaak niet, want de wachtlijsten zijn lang.

Daarom hebben onze ervaringsdeskundigen voor jou The Care Project ontwikkeld. The Care Project geeft care en begeleiding aan vrouwen die de stap naar formele therapie te groot vinden en aan vrouwen die op de wachtlijst staan.

Doe mee en krijg de care die je nodig hebt. Op een laagdrempelige, warme manier.

 

The Safe Space Care Project duurt 8 maanden en bestaat uit acht vaste themabijeenkomsten in een kleine groep. In die tijd krijg je inzicht in jezelf en je trauma. Je leert waarom je emotioneel en lichamelijk op een bepaalde manier op je trauma reageert en je krijgt de tools om daar mee om te gaan. Je maakt een voorzichtig begin met je verwerking: je maakt kennis met verschillende vormen van therapie en leert hoe je je ervaringen op een creatieve manier kan uiten.

Daarnaast krijgt je acht uur individuele begeleiding die jij naar eigen behoefte kunt invullen. Wij kunnen bijvoorbeeld met je meegaan om aangifte te doen, of meegaan naar een doktersafspraak. Ook kunnen we specifieke thema’s behandelen: informatie geven waar jij behoefte aan hebt. Het traject bestaat uit een lotgenotengroep waar je steun kun vinden bij andere vrouwen die hetzelfde als jij hebben meegemaakt.

The Safe Space Care Project kijkt goed naar jouw wensen en naar jouw tempo. Het Safe Space Care Project zorgt ervoor dat je formele traumatherapie straks beter aankan, als je daarvoor kiest. 

The Sexual Healing Project
 

Slachtoffers van seksueel geweld kunnen soms nog jaren worstelen met intimiteit. Intimiteit kan letterlijk een ver-van-je-bed-show worden: plezier in seks is dan ver te zoeken. Herkenbaar? Dan is de Sexual Healing Project misschien wat voor jou.

Onze ervaringsdeskundigen stelden een serie workshops voor je samen waarin je leert hoe je weer in contact kunt komen met je eigen seksualiteit na een trauma. Wij begrijpen dat het moeilijk te geloven is: maar ook jij kunt weer plezier hebben in de slaapkamer. 


The Sexual Healing Project duurt 4 maanden, waarin je – in een klein groepje – twee keer in de maand bij elkaar komt. In verschillende workshops en activiteiten leer je van alles over de biologische en psychologische kanten van seksualiteit. Je krijgt inzicht in het effect van seksueel geweld op je eigen seksualiteit en lichaamsbeeld. En je krijgt tools die je kunt gebruiken om weer in contact te komen met je lichaam en die ervoor zorgen dat je weer plezier kunt hebben in de slaapkamer. Zonder oordeel, schaamte of angst. 

En psssst…….daarnaast krijg je ook nog eens 5 uur 1 op 1 begeleiding. Hierin kun je privé aan de slag met jouw persoonlijke doelen. 
 

The Safe Space Workshop
 

Als je seksueel geweld hebt meegemaakt heb je soms ook even geen zin om met je trauma bezig te zijn. Dan wil je je liever focussen op andere dingen. Op je eigen ontwikkeling bijvoorbeeld.

 

Het leren van nieuwe vaardigheden kan een heel positief effect op je hebben. Vooral als je die vaardigheden leert in groepsverband, met gelijkgestemden. Met andere vrouwen die ook seksueel grensoverschrijdend gedrag of geweld hebben meegemaakt.

 

Volg een cursus fotografie, leer onderzoeksvaardigheden, doe een workshop persoonlijke styling of public speaking. Het kan allemaal. Mail ons voor de mogelijkheden.

bottom of page