top of page

In de media

maxresdefault_edited.jpg

Spot On 

1 februari 2021

Tot op de dag van vandaag heerst er nog heel veel onwetendheid over grensoverschrijdend gedrag. Daarnaast rust er in veel culturen en geloofsovertuigingen ook nog eens groot taboe op. In deze video van Spot On spreken we twee ervaringsdeskundigen, Sara en Hajar van The Phoenix Sisters. 

Schermafbeelding 2021-11-22 om 21.08.55.png

Trouw

6 mei 2021

Sara Alaoui (32) helpt jonge misbruikte vrouwen.

Bij ons hoeft niemand lange vragenlijsten in te vullen.

Jonge vrouwen die seksueel misbruikt zijn en psychologische hulp willen, komen op een lange wachtlijst. Amsterdam-West gaat hen helpen die moeilijke periode door te komen.

Editorial_Landscape_edited.jpg

HLF8

28 januari 2022

Na aanleiding van de aflevering van 'BOOS' over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij 'The Voice', is het No Blame, but Change manifestatie georganiseerd.

Journalist Milou Deelen, Europees Parlementslid Samira Rafaela en Sara Alaoui van hulporganisatie Together We Rise waren te gast om te vertellen over de manifestatie.

338366-Joke Smit Prijs-99b25e-large-1574110211.png

Genomineerd

21 november 2021

De Joke Smitprijs bestaat uit een Oeuvreprijs en een Aanmoedigingsprijs.

 

De jury beraadt zich op dit moment over de voorgedragen kandidaten voor de Joke Smit Oeuvreprijs. Binnenkort worden de drie genomineerden hier getoond.

phoenix.jpeg

NPO radio 1

25 maart 2021

Hulpverleners zijn bezorgd over de toename van het aantal slachtoffers van seksueel geweld. Sinds de coronacrisis stijgen de cijfers hard. Ook hulpverlener en ervaringsdeskundige Sara Alaouimerkt dat bij haar stichting The Phoenix Sisters. Daar stromen de hulpvragen binnen. 

16x9 logo - zonder tijd.png

KRO NCRV

30 maart 2021

In debat over online shaming.

 

Een debatavond over journalistiek in tijden van misinformatie. Programmamakers, wetenschappers en critici gaan met elkaar in gesprek over de uitdagingen en valkuilen waar journalisten mee te maken hebben.

seksueel-geweld-sara-dekker-1024x576.jpeg

Linda

18 september 2020

Sara werd als kind slachtoffer van seksueel geweld. Nu helpt ze anderen. Sara Alaoui werd op elfjarige leeftijd slachtoffer van seksueel geweld. Twintig jaar later vond ze de kracht om hulp te zoeken. Nu helpt ze anderen hun trauma’s te verwerken met haar nieuwe platform ‘The Phoenix Sisters’.

SndJS45g_400x400.jpg

Nieuwskamer

14 november 2022

Nieuwskamer gaat opzoek naar de gevolgen van exposen op Telegram. 

Femke Halsema spreekt haar zorgen uit over dit probleem en expert Sara Alaoui vertelt wat dit met slachtoffers doet. 

bottom of page