top of page

Als jong meisje dat opgroeide in een harde boze wereld, heb ik ingezien dat er maar één persoon hoeft te zijn die naast je staat en in je gelooft. Die ene helpende hand, heeft er bij mij voor gezorgd dat ik ervoor koos om niet op te geven en te leven in plaats van te overleven. Vaak zijn we door alle nare ervaringen helemaal vergeten hoe sterk we eigenlijk zijn. Mijn taak is om jou daaraan te herinneren. Want als ik het kan, dan kan jij het zeker!”

- Ceyda

72f13d26-0f8a-4257-9a92-ae1dd479cd62_edited.jpg

“’Het voelt als een eer om onderdeel te mogen zijn van The Safe Space Club. Ik vind het ontzettend mooi en belangrijk dat organisaties als deze bestaan om het taboe rondom seksueel geweld te doorbreken en de slachtoffers de aandacht te kunnen geven die zij verdienen. Als begeleider hoop ik de liefde, steun en herkenning te kunnen geven aan anderen die ik in mijn jongere jaren heb gemist.”

- Nena

goede1_edited.jpg
veìnice1.jpg

“Het helingsproces na seksueel trauma is een wirwar aan ontdekkingen. De belangrijkste ontdekking die je daarin kan doen is jezelf en de liefde die jij verdient. Ik wil anderen laten weten dat zij er mogen zijn, dat zij hun plek mogen innemen met onvoorwaardelijke liefde. Voor mij is het heel waardevol om met een team vol van fantastische, liefdevolle mensen én onze community te werken aan onvoorwaardelijk zelfacceptatie, self-empowerment en vooral zelfliefde."

 

- Vénice 

IMG-20210826-WA0011.jpg

“’s Avonds op straat heb ik altijd maar één oortje in. Dan ben ik me namelijk beter bewust van mijn omgeving. Veel vrouwen hebben zo’n strategie om veilig thuis te komen. Dat is niet zo gek. Want ik ken eigenlijk niemand die geen seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft meegemaakt. Daarom is het zo belangrijk dat The Safe Space Club er is.”

- Nina 

“Vanuit mijn master Gender Studies besteed ik in mijn werk als begeleider en trainer aandacht aan de sociaal-maatschappelijke en politieke context van seksueel geweld. Vanuit mijn opleidingen in onder andere de polyvagaaltheorie staan we stil bij de impact van trauma op het lichaam, specifiek het zenuwstelsel. En vanuit mijn eigen ervaring probeer ik vooral heel veel veiligheid, erkenning, warmte en liefde te bieden aan de mensen met wie ik werk. Ik zie je, je bent niet gek, ik ben er om de intensiteit en chaos samen met je te dragen.”

- Nathalie 

900388d2-2702-44e2-b078-25644324c37b_edited.jpg

''Ik ben werkzaam als advocaat en ik sta The Safe Space Club bij als vrijwilliger met raad en daad als het op juridisch kwesties rondom slachtofferrechten aankomt. Ik draag mijn steentje bij aan deze stichting, omdat ik geloof in het het doel ervan, het helpen van slachtoffers van seksueel geweld. Dat het team grotendeels uit ervaringsdeskundigen bestaat laat zien dat een slachtoffer niet gedefinieerd wordt door wat zij heeft meegemaakt, maar dat zij meer is dan dat. ''

 

- Louke 

PHOTO-2021-09-19-14-36-44.jpg
Screenshot 2023-04-17 at 11.59.11.png

"Als therapeut/begeleider sta ik naast je. We identificeren samen je emotionele blokkades, wat gevoeld wil worden. Door mijn persoonlijke proces en zowel een lichaamsgerichte benadering (Emotional Release) in combinatie met mijn kennis en ervaring die ik heb opgedaan als Toegepast Psycholoog, ben ik in staat om een veilige space voor jouw proces te creëren. Mijn missie is om jou de vrijheid te laten ervaren en het vermogen te ontdekken om volledig in verbinding te staan met je lichaam en emoties. Om zo je weg terug te vinden naar je ware essentie.” 

 

- Sabrine 

Screenshot 2023-04-17 at 11.57.09.png

''"Er is licht aan het einde van de tunnel. Een gezegde dat vaak tegen mij is gezegd tijdens mijn helingsproces. Voor een lange tijd kon ik het licht niet zien. Maar met hard werken, in mezelf geloven en steun vinden in anderen kan ik het licht eindelijk zien. Het moment dat ik begon te luisteren naar m'n grenzen, gevoel en intuïtie kon ik eindelijk weer ademen en genieten van de dingen om mij heen. Ik gun dit ieder persoon en daarom ben ik vrijwilliger bij The Safe Space Club."

- Thien 

Ambassadeurs
 

589036AE-FD1C-4240-848A-58CE706D245B-0F1B9067-89BA-4264-8B2E-5A1DCA93FF25.JPG

Yeliz Çiçek

Hoofdredacteur Vogue

 

 

“Het werk wat The Safe Space Club doet is heel waardevol. Het zijn vaak vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld, online geweld en seksueel geweld. Dat de stichting direct een hand uitreikt naar deze vrouwen wanneer het nodig is, vind ik fantastisch. Het luisteren naar deze vrouwen, vasthouden, coachen en helpen is zo ontzettend belangrijk. Deze vrouwen verdienen het om weer in hun kracht te komen staan. En de  toekomst weer positief tegemoet te gaan. Als ik maar een heel klein stukje mag bijdragen daaraan, dan doe ik dat met heel veel liefde.”

1SCF0204 (1).jpg

Soraya Hadjar

Eindredacteur Complex NL

 

''Als slachtoffer van seksueel geweld, was mijn grootste struggle altijd de schaamte en het gevoel dat ik niemand had om mijn ervaringen mee te bespreken. Het feit dat er nu een safe space is, door survivors, voor survivors, vind ik niet alleen mega bijzonder - ik weet ook hoe noodzakelijk het is. Het heelproces kan ontzettend eenzaam zijn, dus we dienen elkaar daar zoveel mogelijk in te steunen. Daarom ben ik ontzettend trots om ambassadeur te mogen zijn van deze organisatie.'' 

Schermopname (20).png

Jewaria Gazeale Luu

Model

 

''Ik heb zelf langere tijd met gevoelens van schaamte, maar ook verwardheid gelopen na mijn seksueel misbruik. Was het mijn schuld? Had ik het uitgelokt? Is het wel écht gebeurd? Stel ik me aan? Er heerst nog steeds een enorm stigma en taboe rondom seksueel misbruik. Het bespreekbaar maken van dit onderwerp is voor veel mensen een enorme opluchting. Je voelt je niet meer alleen en komt erachter dat alle gedachtes die je had er mogen zijn. Ik hoop dat ik vrouwen kan helpen met mijn verhaal om hun misbruik een plekje te kunnen geven.''

nabila1.png

Nabila el Ouatassi 

Schrijver en presentator

 

 

“Jarenlang heb ik het seksueel geweld dat mij als kind is overkomen onderdrukt alsof het nooit heeft bestaan. Tijdens het schrijven mijn boek ‘Goud bloed’, besloot ik mijn schaamte opzij te schuiven: ik schreef over de pijn van het kind in mij.  Dat heeft veel mensen geraakt. Mensen die nooit eerder hadden verteld wat hen was overkomen vonden dankzij mijn verhaal hun stem terug.

Als ambassadeur van The Safe Space Club nodig ik je uit om jouw stem met de mijne te mengen. Want alleen klinkt je stem als gefluister, maar samen vormen onze stemmen een harmonie.”

Schermopname (22).png

Danique Rubi

Zangeres

 

 

“In mijn single ‘Uitgelokt’ zing ik over victim blaming: een kwetsbaar onderwerp dat me persoonlijk raakt. Met mijn muziek kon ik dit onder de aandacht te brengen en bespreekbaar te maken. Ik werd overspoeld met berichten van mensen die zich erin herkenden. Ik vond het lastig dat ik eigenlijk alleen maar een luisterend oor kon zijn bij alle persoonlijke verhalen die mij bereikten. Door mijn naam te verbinden aan de The Safe Space Club kan ik als ambassadeur een stap verder gaan en slachtoffers verwijzen naar een veilige plek.”

Vrijwiliger worden?

The Safe Space Club is op
zoek naar
vrijwilligers.
 

Ben jij ooit slachtoffer geweest van seksueel geweld en wil je je ervaringen inzetten om anderen te helpen? Of zou je iets anders willen doen voor The Safe Space Club? Meld je dan nu aan als vrijwilliger.

Ik wil me aanmelden als vrijwilliger.

Bedankt voor de inzending!

bottom of page