top of page

Ons team

Sabrine

Gedragdsdeskundige

& Teamleider

 

"Als therapeut/begeleider sta ik naast je. We identificeren samen je emotionele blokkades, wat gevoeld wil worden. Door mijn persoonlijke proces en zowel een lichaamsgerichte benadering (Emotional Release) in combinatie met mijn kennis en ervaring die ik heb opgedaan als Toegepast Psycholoog, ben ik in staat om een veilige space voor jouw proces te creëren. Mijn missie is om jou de vrijheid te laten ervaren en het vermogen te ontdekken om volledig in verbinding te staan met je lichaam en emoties. Om zo je weg terug te vinden naar je ware essentie.” 

Screenshot 2023-04-17 at 11.59.11.png

Irene

Psycholoog

 

"Ik heb als psycholoog veel ervaring met het begeleiden van mensen met diverse achtergronden op hun reis naar persoonlijke groei en heling. Ik begrijp dat de stap naar formele hulp soms groot kan zijn. Het proces na het ervaren van seksueel geweld is bovendien complex en verloopt voor iedereen anders. Zowel mijn eigen ervaringen als mijn begeleiding van anderen hebben me veel geleerd over de kracht van het lichaam en de zelfhelende vermogens ervan. Met compassie en veiligheid sta ik klaar om jou te begeleiden en empoweren op jouw unieke pad naar heling en groei."

Headshot BST_edited.jpg
WhatsApp Image 2022-12-29 at 11.10_edited.jpg

Nathalie

Zorgcoördinator

 

“Vanuit mijn master Gender Studies besteed ik in mijn werk als begeleider en trainer aandacht aan de sociaal-maatschappelijke en politieke context van seksueel geweld. Vanuit mijn opleidingen in onder andere de polyvagaaltheorie staan we stil bij de impact van trauma op het lichaam, specifiek het zenuwstelsel. En vanuit mijn eigen ervaring probeer ik vooral heel veel veiligheid, erkenning, warmte en liefde te bieden aan de mensen met wie ik werk. Ik zie je, je bent niet gek, ik ben er om de intensiteit en chaos samen met je te dragen.”

Melanie

Vaktherapeut

 

"Lang heb ik gezwegen, doordat ik mij niet welkom voelde in mijn omgeving en bij mezelf. Toen ik op mijn 15e begon met verschillende therapieën, begon ik langzaam op te bloeien en ontdekte ik geleidelijk wie ik ben en wat mijn waarde is. Nu, op mijn 24e, ben ik gegaan van verstopping tot volledige zelfexpressie en creëer ik graag de ruimte voor en met anderen om op hun eigen tempo en wijze deze reis te maken naar henzelf. Hierin ben jij als persoon waardig en welkom om helemaal jezelf te zijn, met alles wat daarbij komt kijken"

Nena

Hulpverlener

 

“’Het voelt als een eer om onderdeel te mogen zijn van The Safe Space Club. Ik vind het ontzettend mooi en belangrijk dat organisaties als deze bestaan om het taboe rondom seksueel geweld te doorbreken en de slachtoffers de aandacht te kunnen geven die zij verdienen. Als begeleider hoop ik de liefde, steun en herkenning te kunnen geven aan anderen die ik in mijn jongere jaren heb gemist.”

goede1_edited.jpg

Britney

Hulpverlener

 

"Het is altijd mijn drijfveer geweest om er voor anderen te zijn door ruimte te houden voor diens emoties en gedachten. Met een luisterend oor en een open hart wil ik er voor de ander zijn, zonder oordeel. Ik vind het daarom ook het belangrijkst dat de ander, tot waar mogelijk, zich iets minder alleen voelt in het dragen van alles."

WhatsApp Image 2022-07-24 at 10.57_edited.jpg
veìnice1.jpg

Vénice

Hulpverlener Eerstelijns Hulpvragen

 

“Het helingsproces na seksueel trauma is een wirwar aan ontdekkingen. De belangrijkste ontdekking die je daarin kan doen is jezelf en de liefde die jij verdient. Ik wil anderen laten weten dat zij er mogen zijn, dat zij hun plek mogen innemen met onvoorwaardelijke liefde. Voor mij is het heel waardevol om met een team vol van fantastische, liefdevolle mensen én onze community te werken aan onvoorwaardelijk zelfacceptatie, self-empowerment en vooral zelfliefde."

PHOTO-2021-09-19-14-36-44_edited.jpg

Louke

Slachtofferadvocaat

'

'Ik ben werkzaam als advocaat en ik sta The Safe Space Club bij als vrijwilliger met raad en daad als het op juridisch kwesties rondom slachtofferrechten aankomt. Ik draag mijn steentje bij aan deze stichting, omdat ik geloof in het het doel ervan, het helpen van slachtoffers van seksueel geweld. Dat het team grotendeels uit ervaringsdeskundigen bestaat laat zien dat een slachtoffer niet gedefinieerd wordt door wat zij heeft meegemaakt, maar dat zij meer is dan dat. ''

Nina

Social Media Manager

Beleidsmedewerker

 

“’s Avonds op straat heb ik altijd maar één oortje in. Dan ben ik me namelijk beter bewust van mijn omgeving. Veel vrouwen hebben zo’n strategie om veilig thuis te komen. Dat is niet zo gek. Want ik ken eigenlijk niemand die geen seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft meegemaakt. Daarom is het zo belangrijk dat The Safe Space Club er is.”

IMG-20210826-WA0011_edited.jpg

Thien

Vrijwilliger

Social Media Team

"Er is licht aan het einde van de tunnel. Een gezegde dat vaak tegen mij is gezegd tijdens mijn helingsproces. Voor een lange tijd kon ik het licht niet zien. Maar met hard werken, in mezelf geloven en steun vinden in anderen kan ik het licht eindelijk zien. Het moment dat ik begon te luisteren naar m'n grenzen, gevoel en intuïtie kon ik eindelijk weer ademen en genieten van de dingen om mij heen. Ik gun dit ieder persoon en daarom ben ik vrijwilliger bij The Safe Space Club."

Screenshot 2023-04-17 at 11.57.09.png
WhatsApp Image 2022-11-04 at 12.57_edited.jpg

Laura

Social Media Team

Vrijwilliger

Trauma na seksueel geweld is een proces waar veel schaamte bij komt kijken, maar ik wil die schaamte en de taboes rondom seksualiteit doorbreken door dit onderwerp met veel liefde en openheid bespreekbaar te maken. Vooral omdat ik dit vanuit mijn jeugd met een ouder met migratie-achtergrond, dit niet heb meegekregen. Met de kennis die ik heb opgedaan uit mijn opleiding en de tijd die ik heb doorgebracht bij The Safe Space Club pleit ik voor verandering in onze samenleving. 

Untitled design (9).png

Word jij ons nieuwe teamlid?

Ambassadeurs
 

589036AE-FD1C-4240-848A-58CE706D245B-0F1B9067-89BA-4264-8B2E-5A1DCA93FF25.JPG

Yeliz Çiçek

Hoofdredacteur Vogue Nederland

 

 

“Het werk wat The Safe Space Club doet is heel waardevol. Het zijn vaak vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld, online geweld en seksueel geweld. Dat de stichting direct een hand uitreikt naar deze vrouwen wanneer het nodig is, vind ik fantastisch. Het luisteren naar deze vrouwen, vasthouden, coachen en helpen is zo ontzettend belangrijk. Deze vrouwen verdienen het om weer in hun kracht te komen staan. En de  toekomst weer positief tegemoet te gaan. Als ik maar een heel klein stukje mag bijdragen daaraan, dan doe ik dat met heel veel liefde.”

1SCF0204 (1).jpg

Soraya Hadjar

Eindredacteur FunX

 

''Als slachtoffer van seksueel geweld, was mijn grootste struggle altijd de schaamte en het gevoel dat ik niemand had om mijn ervaringen mee te bespreken. Het feit dat er nu een safe space is, door survivors, voor survivors, vind ik niet alleen mega bijzonder - ik weet ook hoe noodzakelijk het is. Het heelproces kan ontzettend eenzaam zijn, dus we dienen elkaar daar zoveel mogelijk in te steunen. Daarom ben ik ontzettend trots om ambassadeur te mogen zijn van deze organisatie.'' 

Schermopname (20).png

Jewaria Gazeale Luu

Model

 

''Ik heb zelf langere tijd met gevoelens van schaamte, maar ook verwardheid gelopen na mijn seksueel misbruik. Was het mijn schuld? Had ik het uitgelokt? Is het wel écht gebeurd? Stel ik me aan? Er heerst nog steeds een enorm stigma en taboe rondom seksueel misbruik. Het bespreekbaar maken van dit onderwerp is voor veel mensen een enorme opluchting. Je voelt je niet meer alleen en komt erachter dat alle gedachtes die je had er mogen zijn. Ik hoop dat ik vrouwen kan helpen met mijn verhaal om hun misbruik een plekje te kunnen geven.''

nabila1.png

Nabila el Ouatassi 

Schrijver en presentator

 

 

“Jarenlang heb ik het seksueel geweld dat mij als kind is overkomen onderdrukt alsof het nooit heeft bestaan. Tijdens het schrijven mijn boek ‘Goud bloed’, besloot ik mijn schaamte opzij te schuiven: ik schreef over de pijn van het kind in mij.  Dat heeft veel mensen geraakt. Mensen die nooit eerder hadden verteld wat hen was overkomen vonden dankzij mijn verhaal hun stem terug.

Als ambassadeur van The Safe Space Club nodig ik je uit om jouw stem met de mijne te mengen. Want alleen klinkt je stem als gefluister, maar samen vormen onze stemmen een harmonie.”

Schermopname (22).png

Danique Rubi

Zangeres

 

 

“In mijn single ‘Uitgelokt’ zing ik over victim blaming: een kwetsbaar onderwerp dat me persoonlijk raakt. Met mijn muziek kon ik dit onder de aandacht te brengen en bespreekbaar te maken. Ik werd overspoeld met berichten van mensen die zich erin herkenden. Ik vond het lastig dat ik eigenlijk alleen maar een luisterend oor kon zijn bij alle persoonlijke verhalen die mij bereikten. Door mijn naam te verbinden aan de The Safe Space Club kan ik als ambassadeur een stap verder gaan en slachtoffers verwijzen naar een veilige plek.”

Vrijwiliger worden?

The Safe Space Club is op
zoek naar
jou.

 

Ben jij ooit slachtoffer geweest van seksueel geweld en wil je je ervaringen inzetten om anderen te helpen? Of zou je iets anders willen doen voor The Safe Space Club? Meld je dan nu aan als vrijwilliger.

Ik wil me aanmelden als vrijwilliger.
Ben je ervaringsdeskundige?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page